Championship
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis tincidunt, dui nec consequat vulputate.
Join The Club
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
Follow Us
Top

KONEC JESENSKEGA DELA IN ZAČETEK ZIMSKE LIGE

KONEC JESENSKEGA DELA IN ZAČETEK ZIMSKE LIGE

Selekcija U7 je pred dvema tednoma kot prva začela treninge v telovadnici, med prazniki odigrala svojo prvo prijateljsko tekmo, sedaj pa še prve tekme zimske lige v novem športnem objektu BAZA v Ljubljani. Soočili so se z ekipama NK Dren Vrhnika ter ekipo BAZA. Pokazali so, da se znajo boriti in da imajo veliko želje po igri. Naslednji turnir bo že 24.11., do takrat pa bodo opravili še kar nekaj treningov in se potrudili nadgraditi svoje znanje. Zimsko ligo v BAZI igrajo tudi selekcije U8, U9 in U10. Osmica in devetka pričnejo prihodnji vikend, desetka pa je po uspešnem jesenskem delu tekmovanja pod okriljem MNZ Ljubljana odigrala prve tekme zimske lige. Zaradi ugodnih vremenskih razmer letos še niso okusili igranja na trdi podlagi, vendar so po slabši prvi tekmi takoj na drugi pokazali svoje znanje tudi na taki površini.

Selekcija U11 zimsko ligo igra v Zmajevem gnezdu, močno tekmovanje zelo dobre organizacije. Naporen vikend so začeli že v soboto, ko so po odlični predstavi in kjer je zmanjkalo športne sreče, klonili proti ONŠ Virtus Komenda z 0:1. To je bila zadnja tekma v jesenskem delu tekmovanja. Takoj naslednji dan pa so imeli tri tekme v zimski ligi proti ekipam NK Brinje Grosuplje, NK Radomlje ter NK Ilirija ter iztržili remi ter dve zmagi. Na vseh tekmah je bilo evidentno, da so odigrali veliko težkih tekem proti leto starejšim v sistemu 8+1.

Zadnji tekmi jesenskega dela sta odigrali tudi ekipi U13B in U13A. Slednja je v jesenskem delu zelo presenetila z uspešnimi igrami proti večinoma leto starejšim nasprotnikom, saj je iz začetnega cilja obstanka v ligi dvignila apetite kluba in stremi k uvrstitvi v 1.ligo skupine Mlajših dečkov. Trenutno je na 3. mestu. U13B je kljub večjemu številu porazov zelo težko premagljiva ekipa. Večino tekem je bilo tesnih, obdobja nezbranosti pa so jih stala prenekaterih točk. Vseeno pa so dosegli cilje skupine, in sicer so napredovali individualno in skupinsko ter vse bolj izboljšujejo svojo igro v novem sistemu 8+1. V zimskem obdobju bodo ugodne vremenske razmere izkoriščali za igranje številnih prijateljskih tekem.

 

Zadnjo tekmo jesenskega dela je odigrala tudi U15 in prav sedaj zasluženo zasedli prvo mesto v ligi. Ob gol razliki 67:2 (povprečno nekaj več kot 6 golov na tekmo) izgleda, kot da so imeli lahko delo, vendar so za tak rezultat trdo garali. Številne tekme so bile zelo tesne v prvem polčasu, po odmoru pa je vedno znova prišla do izraza njihova odlična telesna pripravljenost. Nekaj ekip je zelo blizu, zato je vsaka tekma zelo pomembna. Tako zbranost in pripravljenost bo potrebno vzdrževati tudi v spomladanskem delu. Sedaj jih čaka nekaj počitka, v zimskem obdobju pa bodo igrali številne prijateljske tekme.